dinsdag 17 juni 2014

Troosteloze parking wordt 'hippe' plek





De troosteloze parking van het Rivierenhof gelegen tegen de Turnhoutsebaan in Deurne kreeg een ‘extreme makeover’.  Het is nu een aantrekkelijke parking met speeltuin en picknickzone geworden. De nieuwe ingang verhoogt de toegankelijkheid voor de mensen vanuit Borgerhout. 

De vernieuwde parking is onderdeel van het masterplan voor het Rivierenhof. Een totaalplan hoe het Rivierenhof de komende jaren moet evolueren naar een aantrekkelijk park met verschillende functies. Bijzondere aandacht gaat uit naar de westkant van het park. Gedeputeerde voor de provinciale groendomeinen Bruno Peeters (N-VA) lichtte het plan toe: “De Westkant, gekend als ‘Parking Deurne Huizekens’,  was tot voor kort een verwaarloosde plek. Met een parking die onderbenut werd door automobilisten en met weinig sociale controle. Die is nu veranderd in een gloednieuwe, veilige parking voor parkbezoekers en shoppers op de Turnhoutsebaan. Tegelijkertijd is er een nieuwe speeltuin met picknickzone aangelegd en de oevers van de Schijn werden er voor planten en dieren ecologisch afgeschuind.” 

De parking zal in de toekomst ook de bezoekers van de sportclubs opvangen die nieuwe terreinen aan deze kant van het park zullen krijgen. Bovendien kunnen bezoekers van Roma en Trix hier hun wagen kwijt.

1 opmerking:

Moois van mie zei

ik vind het toch echt spijtig dat de mooie grote oude bomen die er stonden daar moesten voor wijken... weeral ... Dat had ook anders gekund ...