woensdag 3 september 2014

De eentonige geschiedenis van het paviljoen Cogels bis

Een half jaar geleden berichtten we hier over het paviljoen Cogels in het Te Boelaarpark. Het gebouwtje was door vandalen zo destructief aangepakt dat de grote zware deur zelfs uit de omlijsting was gewrikt. Het paviljoentje werd dan door de dienst stadsbeheer zoals dat heet “veilig gesteld” om verder vandalisme te voorkomen. De toegang werd met houten platen afgesloten en het licht dat bovenop het dak stond (!) werd onderaan gehangen zodat niet het rieten dak maar wel de veranda verlicht werd.

Nu zijn de muren en zelfs het houtwerk van de veranda besmeurd met graffiti. Ook de houten platen zijn al een deel weg getrokken. Het paviljoentje is ’s nachts een hangplek voor jongeren. Ze hebben zelfs banken uit het park los getrokken en naar hierheen gesleurd. De onderhoudsdienst van het park laat die daar maar staan. Kwestie om die jonge gasten toch ook droog te laten zitten met al die regenval de laatste tijd. 

Een half jaar terug werd ook gezegd dat ‘Onroerend Erfgoed’ onderzoekt welke structurele oplossingen mogelijk zijn voor dit beschermde paviljoen. Wat een geruststellende gedachte.

Geen opmerkingen: