donderdag 23 oktober 2014

De trommel slaat, de fluite gaat: deel 3
De muziekkapel, later muziekkorps en nog later trommel- en trompetkorps van chiro Sint Jozef, later chiro Sorm Deurne kwam al enkele keren door deze blog gemarcheerd, zowel in de stad als op het platteland. Vandaag komen we ze tegen op de hoek van de Luchtvaartstraat en Jozef Libertstraat.  Het is 1978 en de groep viert feest. 'Jubelviering' vermeldt het onderschrift van deze foto’s. En inderdaad, het muziekensemble bestaat dan welgeteld 20 jaar.

Het korps is ondertussen ook gegroeid en telt ongeveer een 35 tal muzikanten waarvan 12 in het roffelend gedeelte en 23 in het fanfare gedeelte. Bij de blazers zijn er ondertussen ook jachthoorns bijgekomen. De trommelaars kregen eerder al versterking van klokkenspelers en een ‘grosse caisse’ (of grote trom).

En vermits alle redenen goed zijn voor een feestje, werd in het gezegende jaar 1978 een Breughelavond gehouden, een muzikaal treffen met andere muziekkorpsen, een academische zitting met terugblik op 20 jaar getrommel en getrompetter, een eucharistieviering en een gezellig samenzijn voor alle muzikanten en ex-spelers. En bovendien kregen de spelende leden een gloednieuw pak aangemeten.  

Foto's: Polle Debrouwere

Geen opmerkingen: