maandag 13 oktober 2014

Everyone's gone to the movies: updateEnkele jaren geleden stootte Erwin op een krantenartikel uit 1980 waarin stond dat op de 7de verdieping van de Turnhoutsebaan 116 ene Eduard Philips zijn eigen cinemazaaltje had gebouwd.  De man had 2 liefdes: film en opera. Dus projecteerde hij voor een beperkt gezelschap opera- en balletopvoeringen. Erwin eindigde zijn artikel met “Moest meneer Philips nog leven, hij zou 107 zijn. We mogen dus aannemen dat deze unieke zaal wel zal zijn verdwenen...”

Eduard Philips zou ondertussen al 109 jaar zijn. En het bewuste appartement is enkele maanden geleden verkocht. De nieuwe eigenaars Jan en Mia zijn niet alleen een aanwinst voor Borgerhout, maar ze nodigden de Krugerplein & Peperbusblog uit voor een bezoek. Helaas had Erwin gelijk, het filmzaaltje is door de vorige eigenaar vertimmerd. Een deel werd gerecupereerd voor bijkomende slaapruimte, het andere deel wordt gebruikt als hobbykamer.

Ondertussen knobbelden we ook uit dat meneer Philips in een familiebedrijf Philips Constant werkte, gevestigd in Puurs. Dat is een bedrijf dat machines voor houtbewerking maakt. We stuurden een vraag naar de firma om meer uitleg over Eduard te krijgen. Maar kregen tot nu toe geen antwoord.

Geen opmerkingen: