woensdag 15 oktober 2014

Over de heuvel
Sinds deze morgen wordt er weer gewerkt en gesnoeid in het Krugerpark. Om precies te zijn op de hoek van de Mertensstraat en de Reuzenstraat, naast het terras van Bar Leon. Jaren geleden, toen er gesprekken plaatsvonden tussen bewoners en district over de heraanleg van het park was deze hoek een bronnetje van discussie. Deze heuvel was een soort compromis, maar in de praktijk lag hij er niet zo prachtig bij als beoogd. Daar was iedereen het wel over eens.

Hij wordt nu dus onder handen genomen. De heuvel blijft even hoog maar met platform en stevig groen.

Er volgt binnenkort nog een officiële brief van het district voor de bewoners rond het park.

2 opmerkingen:

cristobal somer zei

Dit is een messteek in de rug. Leve de participatieve democratie! Een schande van kortzichtigheid en politiek van de voldongen feiten! Welke hoek is de volgende? Te weinig parkeerplaats, zieke boom, niet fraai uitzicht, sluikstorten, wild plassen, druipsap van insecten, kastanjes die worden gegooid, blaren op de grond... Er is altijd wel een rede om bomen te vellen! Echt om kotsmisselijk van te worden!

Hans H zei

Die heuvel is al sinds de eerste gesprekken over de heraanleg van het park (in 2008!) onderwerp van discussie. In de oorspronkelijke plannen zouden ze eigenlijk al weg moeten zijn. De participatieve democratie leidde tot een compromis dat vooral problemen opleverde. Er komt een nieuwe heuvel en nieuwe begroeiing.