maandag 17 november 2014

Plan parcellaire de la commune de Borgerhout


Even linken naar het internet, naar wat oud kaartmateriaal: "Plan parcellaire de la commune de Borgerhout : avec les mutations / publié avec l'autorisation du gouvernement sous les auspices de Monsieur le Ministre des Finances par P. C. Popp. - 1:1250. - Bruges : P.C. Popp, ca 1842. - 1 plan en 4 f. : lith. ; 69x99 cm ou moins.

Deze plattegrond maakt deel uit van de « Atlas cadastral parcellaire de la Belgique » die tussen 1842 en 1879 werd vervaardigd door Philippe-Christian Popp en die na zijn dood werd voortgezet door zijn weduwe, Caroline-Clémence Boussart. De plattegrond is vergezeld van zijn indicatieve tabel en zijn kadastrale legger die « de nummers [bevatten] van de percelen, de namen, voornamen en het adres van de eigenaars; de aard, de oppervlakte, de klasse en het belastbaar netto inkomen van de gebouwde en niet-gebouwde eigendommen per perceel, de totale oppervlakte van de gemeente; het tarief van de netto evoluties van elke aard en elke klasse van grondeigendom ».

De Koninklijke Bibliotheek bewaart de plattegronden die het volledige grondgebied beslaan van de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Luik alsook een deel van de provincies Antwerpen en Brabant."


Uit de Koninklijke Bibliotheek dus. Hierboven de omgeving van het Laar (Place Carnot), de Kattenberg en omgeving. Alles bekijken? KLIK

Geen opmerkingen: