maandag 9 maart 2015

Vers van de pers: centen voor De RomaVlaams minister van Cultuur Sven Gatz laat mij zojuist via zijn woordvoerder weten dat hij 517.500 euro investeert in vzw De Roma. Deze middelen zijn bestemd voor de renovatie van het balkongedeelte in de cinemazaal en de installatie van een hedendaags ventilatiesysteem.

De minister tast hiervoor uiteraard niet in zijn eigen geldbeugel. Neen, hij maakt via het FFEU (Financieringsfonds voor Eenmalige Investeringsuitgaven) een eenmalig bedrag van € 517.500 vrij. De stad Antwerpen had eerder financiële steun (€ 105.000) toegezegd, net als het district Borgerhout (€ 15.000). Met dit bedrag kan de vzw Roma de werken definitief aanbesteden en in één operatie tijdens de zomermaanden uitvoeren.

Daarmee komt er een oplossing voor de gebrekkige ventilatie en temperatuurregeling. Die zal het comfort van de bezoekers verbeteren en ook een oplossing bieden voor de schade aan het gebouw ten gevolge van de sterke condensatie. Met de investeringsmiddelen zal verder de houten balkonvloer, die na 86 jaar intensief gebruik volledig versleten is, worden vervangen. Tenslotte krijgt de zaal ook 442 nieuwe balkonzetels. De oude, modellen uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, zijn niet meer te herstellen. Maar om de sfeer van vroeger te behouden, worden ze vervangen door replica’s.

Een hoeraatje voor den Gatz.

Foto: De Roma

Geen opmerkingen: