zaterdag 9 mei 2015

Borgerhout fietst





Morgen heeft de 4de editie van Borgerhout Fietst,  georganiseerd door Steunproject, plaats. Onder het moto 'liever lui dan moe' schrijven we simpelweg dit blogstukje over van hun webstek. Op het einde van de maand wordt ons loon toch gestort. (Maar zeg het niet door aan onze hoofdredacteur.)


Steunproject is een socio-culturele vereniging met hoofddoel om projecten rond onderwijs, gezondheid en landbouw op te zetten in het noordoosten van Marokko. Ook in Antwerpen zijn we actief, met educatie rond diversiteit en met buurtprojecten.

Met 'Borgerhout fietst' organiseren we reeds voor de 4de keer een fietstocht door Borgerhout met een feestelijke afsluiter (optredens, workshops, kinderanimatie). Dit keer op het Krugerplein in  Borgerhout.

Het thema van deze 4e editie is ‘veilig naar school’ en  ‘veilig verkeer begint bij jezelf’. Samen met de scholen vragen we meer fietsveiligheid van en naar school. We werken hiervoor samen met 6 scholen uit Borgerhout, namelijk Xaverius, Zevensprong, Esdoorn, Floraschool, De Kleine Wereldburger en Vlinderboom. Veel kinderen, leerkrachten en ouders zullen mee fietsen. Aan elke school zal kort gestopt worden en aandacht gevraagd worden voor het thema.

Borgerhout fietst wordt ondersteund door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad vzw en organiseren we in samenwerking met Boho, Stad Antwerpen Buurtsport, Kras Jeugdwerk, District Borgerhout en El Ikram.

Met Borgerhout fietst willen we samen met alle partners en aanwezigen: 
  • het gebruik van de fiets promoten
  • ontmoeting creëren tussen bewoners van heel uiteenlopende origine
  • samen solidariteit tonen voor een aangename stad
  • ijveren voor meer fietsveiligheid in Borgerhout
  • ijveren voor meer groene ruimtes, waar kinderen kunnen spelen

Foto's: Mattia De Pauw

Geen opmerkingen: