zaterdag 15 augustus 2015

De peperbus wordt 125



Hoog op de skischans van Zondal op Ruggeveld in Deurne heb je een mooi uitzicht. Als je richting westen kijkt zie je Borgerhout en verder door Antwerpen. Links onze peperbus, het torentje erachter is een van de twee spitsen van vroegere Sint Jozefkerk, nu Christus' geboorte, aan de Loosplaats, want overgedragen aan de Russisch-Orthodoxe gemeenschap. Als we naar rechts schuiven komen we het Centraal station tegen, OLV ter Sneeuw en de politietoren op de Oudaan. Dan de spuuglelijke Antwerp tower en de Boerentoren en vervolgens de kathedraal en Sint Willibrorduskerk. Wat daar naast staat op de foto weet ik niet. De gebouwen op het Foorplein?

Maar terug naar de Sint Janskerk: onze peperbus is jarig, 125 jaar om juist te zijn. En dat wordt gevierd. Ik geef hier alvast het programma:

13, 19, 20, 26 & 27 september (14—17u30):
125 jaar leven in en rond de peperbus
Tentoonstelling en zoektocht 

4 oktober (11u30)
Aperitiefconcert met SHILANA

24 oktober (20u)
Optreden van WAELRANTKOREN

25 oktober (14u30)
FRANCISCUS, de heilige jongleur van Assisi
Theatermonoloog door JENNE DECLEIR 

Info & tickets: www.deroma.be  03/292.97.40 of balie Turnhoutsebaan 329, Borgerhout 
Ticket 10 euro voorverkoop, 12 euro aan de inkom. Tentoonstelling gratis.

Er worden ook helpende handen vooraf en tijdens gevraagd. Wie de peperbus een warm hart toedraagt kan zich nu niet verschuilen achter een of ander miserabel excuus. Vrijwillige medewerkers mogen hun naam doorgeven via hugo.defillet@skynet.be


Geen opmerkingen: