maandag 17 augustus 2015

Een rondje foto’s in de zomerbarHet fotomuseum bestaat 50 jaar en dat wordt een zomerlang gevierd. Vandaag gebeurde dat in het Te Boelaerpark. 

FOMU, het fotomuseum van de provincie Antwerpen bestaat 50 jaar. Om deze gouden verjaardag ruim te vieren trakteert het museum  zoveel mogelijk mensen op een gratis foto. Daarvoor trekt FOMU de hele zomervakantie rond met een fotocabine waar mensen in mogen kruipen en zich laten fotograferen. En die foto’s krijgen ze dan ook mee naar huis.

Aan de zomerbar in het Te Boelaerpark hadden de fotografen van dienst het niet erg druk. Een van hen vertelde dat het in vergelijking met andere dagen nogal rustig was. Daar had het wisselvallige weer veel mee te maken. In het totaal had de fotocamera toch nog 120 keren mogen klikken. Hoeveel mensen dat waren kon de fotograaf niet vertellen omdat vaak mensen met twee of drie in de cabine kropen.

Eerder stond de ‘mobiele photomaton’ ook al in het Rivierenhof en op het terras van Bar Leon en vele andere plaatsen. Om te weten waar de cabine de volgende dagen staat kan je best even gaan kijken op de facebookpagina van FOMU. 


(Gelezen in Gazet van Deurne

Geen opmerkingen: