vrijdag 23 oktober 2015

B, de parking van A


Als het stadsbestuur plannen heeft met Borgerhout kun je er donder op zeggen dat het iets te maken heeft met auto's. Dat is nu niet anders.

Het containerpark aan de Noordersingel gaat verdwijnen, het moet plaats maken voor de op- en afritten voor de Ring. Daardoor verdwijnen een aantal parkeerplaatsen van de kantoren langs de Singel. Ook het parkeerterrein Ten Eekhove tussen de afrit van de Ring en de Ten Eekhovelei gaat weg. De BAM is naar het schijnt verplicht om die parkeerplaatsen te compenseren. Die honderden parkeerplaatsen die op Spoor Oost zouden moeten komen tellen blijkbaar niet mee. Er komt gewoon nog een parkeertoren bij.

Die komt op de plek waar nu het gebouw van de technische dienst van de Antwerpse politie staat, naast het containerpark, en dat gebouw wordt afgebroken. Daar komt een volledig nieuw containerpark, en die parkeertoren voor minimum 420 wagens dus. Het zou eind 2016/begin 2017 af moeten zijn.

Er zou ook zoiets als een visie ontwikkeld kunnen worden over een leefbare invulling van dat stukje Borgerhout, maar dat lijkt een brug (parkeertoren, in dit geval) te ver.

bron/foto: GvA

Geen opmerkingen: