vrijdag 9 oktober 2015

Huis van aankomstTip voor vanavond: de vertoning van de film Carnotstraat 17 in de Roma (20.30 uur).

Ooit was het een van de mooiste en modernste bioscopen van Antwerpen, Cine Rubens in de Carnotstraat, een plek waar galapremières van grote Hollywoodfilms talk-of-the-town waren. Nu is het een vervallen pand waar migranten uit de gehele wereld, al dan niet legaal, zijn komen wonen. Hoe is het ze hier vergaan en hoe is hun komst gevallen bij de mensen die er al hun hele leven wonen? Filmmaakster Klara Van Es brengt zonder opsmuk de verhalen van deze mensen in beeld.

Na de vertoning van ‘Carnotstraat 17’ volgt aansluitend een sofagesprek over migratie.
Moderatie: Bleri Lleshi, publicist en politiek filosoof
Sprekers:
- Dyab Abou Jahjah. Abou Jahjah ontvluchtte Libanon in 1991 en kwam in België terecht. Nu is hij columnist bij De Standaard en voorzitter van Movement X.
- Mirjeta Berisha kwam jaren geleden met haar familie uit Kosovo in België aan. Ondertussen is ze leerkracht lichamelijke opvoeding in Anderlecht.
- Meron Knikman: teamverantwoordelijke Adviescentrum Migratie (voorheen Antwerpen Vluchtelingenwerk). Het centrum verleent o.a. socio-juridische hulp aan asielzoekers en vluchtelingen.
- Morad Tabchich is initiatiefnemer van het burgerinitiatief ‘Hulp aan vluchtelingen’. Hij is dagelijks in de weer voor vluchtelingen in Calais en Brussel.


Meer info KLIK

Geen opmerkingen: