donderdag 22 oktober 2015

Wir Kinder vom Bahnhof ZooGelezen in de GvA: de concessie voor de vier oude treinwagons op Spoor Oost is voor drie jaar toegewezen aan de vzw Bahnhof. De gerenoveerde treinwagons worden de uitvalsbasis voor allerhande buurt- en sportactiviteiten.

Die kinderen op de foto zijn de mijne, en de foto nam ik een paar jaar geleden. Inmiddels zijn de werken voor de herinrichting van Spoor Oost als een publieke ruimte gestart. Op het onverharde deel van het terrein wordt tegen maart 2016 - het begin van de paasvakantie - een groene zone ingericht met onder meer een speelheuvel, speeltoestellen, een zittribune en picknicktafels. Die zone kan dus nooit worden gebruikt als evenementenparking. Het andere, verharde gedeelte waarop basketbal-, voetbal-, volley- en tennisvelden, een atletiekpiste en een fietsparcours worden afgebakend, wel.

In het onverharde deel komen ook de vier oude treinwagons, waarvoor AG Vespa intussen de concessie heeft toegekend aan vzw Bahnhof van Bertrand Lekeux (organisator van Borgerwood), en Piet Hemerijckx (De Klopperij).

De vier wagons worden na renovatie gebruikt als een buurt- en ontmoetingscentrum voor verschillende buurtwerkingen en organisaties zoals Jes, Kras en de scouts.

Vanavond is er trouwens een open infocafé over Spoor Oost. Plaats en tijd: Open Pleinhuis Zermatt aan het Terloplein, 20.00u.

titel: naar Christiane F.

Geen opmerkingen: