zondag 18 oktober 2015

Zon (en op z'n tijd wat regen)

De buurvrouw wordt altijd wat melancholisch als de blaadjes beginnen te verkleuren heb ik het idee. Ze moet die kleurtjes dan altijd vastleggen. En da's mooi want voor de rest van de week wordt het niks:

"De bewolking wordt zondagmiddag dikker, en nog net voor de avond volgt er regen aan de kust en over het noorden van het land. Er waait een zwakke veranderlijke wind, bij maxima van 6 graden op de Hoge Venen en 9 tot 12 graden elders.

Zondagavond en -nacht is het zwaarbewolkt, met van tijd tot tijd regen. Later kan lokaal mist ontstaan. In Hoog België bedragen de minima 3 graden, aan de kust 9 graden.
Maandag is er veel bewolking, waaruit vooral in de ochtend lokaal nog wat lichte regen kan vallen. De wind waait zwak, aan zee matig uit noord tot noordoost. Maxima: 7 graden hoog in de Ardennen en 10 tot 14 graden in de andere regio’s.

Dinsdag verloopt bewolkt met kans op wat lichte regen, en woensdag is het zwaarbewolkt met enige tijd regen. Het kwik schommelt dinsdag en woensdag rond de 12 graden.
In de tweede helft van de week en waarschijnlijk ook komend weekend blijft het overwegend droog met soms wat zon, bij zowat 14 graden."

foto's Marysol Contreras Diaz

1 opmerking:

Unknown zei

knappe herfstfoto's van onze Peperbus.