donderdag 26 november 2015

Knallende schoten op het VinçottepleinIn deze roerige tijden van terreur kan je niet voorzichtig genoeg zijn en het Vinçotteplein best vermijden. Want daar valt af en toe wel eens een knallend schot. Dat leid ik toch af uit volgend bericht. Het is al 2 maanden oud maar ik zag het nu pas passeren op internet. Het stond op 27 september ll. in Het Nieuwsblad.


Borgerhoutenaar is beste straatvoetballer ter wereld


Borgerhoutenaar Ilyas Touba kroonde zich in Amsterdam tot wereldkampioen straatvoetbal. Het 17-jarige dribbelwonder haalde het van 300 deelnemers van over de hele wereld, en krijgt nu een unieke kans om de wereld rond te reizen.

Geef de 17-jarige Ilyas ‘Nasri’ Touba een voetbal en hij tovert de meest indrukwekkende kunstjes uit zijn sloffen. Aan het Borgerhoutse Vincotteplein laat de kersverse wereldkampioen ons een staaltje van zijn balvaardigheid zien. Jonge voetballertjes uit de buurt kijken bewonderend toe. ‘Toch is freestyle niet echt mijn specialiteit’, zegt Ilyas achteraf. ‘In één-tegen-één-wedstrijdjes, zoals afgelopen zondag, ben ik eigenlijk veel sterker.’

Geen opmerkingen: