dinsdag 24 november 2015

Oh CalcuttaHans had het hier twee weken terug over een theaterproductie met drie blote mannen. Dat was toen een schandaal maar eveneens was toen het hek van de dam. Want enkele jaren later stonden op het podium van de Roma niet drie maar zes naakte mannen en evenveel naakte vrouwen. Zij brachten ‘Oh Calcutta’. Jammer genoeg voor u, beste meerwaardezoekende lezer, is de kwaliteit van bovenstaande foto ondermaats door de reflectie van het glas. Maar het is de suggestie die telt, toch?

Op de affiche staat dat ‘Oh Calcutta’ opgevoerd werd op vrijdag 8 en zaterdag 9 december.  Wat rond snuisteren op het wereldwijde web leert dat ‘Oh Calcutta’ een musical was, in 1969 gestart in de VSA. In de meeste sketches waren de spelers naakt. In 1971 kwam er een Nederlandstalige versie. Dus moet de musical in 1972 opgevoerd zijn want dan vielen  8 en 9 december op vrijdag en zaterdag.

Ik weet niet of de opvoering van 'Oh Calcutta' tot een schandaal leidde, noch of er een ongeziene toeloop was op de Turnhoutsebaan. Maar ik ben er haast zeker van dat in de tijd toen mensen nog niet besmuikt voor hun computer naar blote mensen konden kijken de zaal toch wel barstensvol zal gezeten hebben. 

Titel = musical

Geen opmerkingen: