vrijdag 4 december 2015

Het F***ing Voetpad


Er was een tijdje terug een door de stad gelanceerde betuttelende sensibiliseringscampagne richting met name het fietsende deel van de bewoners. Die campagne is inmiddels schielijk afgevoerd. Overigens is het massaal beboeten van fietsers die moeten zien te overleven in een fietsonvriendelijke omgeving daarmee niet afgelopen. Voor fietsers die wel eens het voetpad gebruiken bijvoorbeeld. Die campagne gaat wel gewoon door.

In de Bothastraat hebben ze niet zoveel last van fietsers op het voetpad. Des te meer van automobilisten die er gebruik van maken. (Probleemomschrijving: de Bothastraat is een redelijk smalle straat met standaard onwettig geparkeerde auto's aan één kant en daarnaast een rij wachtende auto's voor het stoplicht aan de Turnhoutsebaan.  Auto's uit de tegenovergestelde richting hebben onvoldoende ruimte en gebruiken dan maar het voetpad)

Deze privé-sensibiliseringscampagne van een buurtbewoner (neem ik aan) vind ik qua zeggingskracht véél beter dan de officiële campagne. Blijf met je fucking automobiel van het voetpad!

(Die is namelijk voor ons, de fietsers!)

foto: Dimitri Goossens

1 opmerking:

lachende lin zei

Laat aub nog een plaatsje voor de fucking voetgangers die toch zo vreselijk in de weg lopen van alle anderen. Ik wou dat ze voor ons vleugeltjes of sterke drones zouden uitvinden zodat we vlieggangers worden en niemand meer voor de wielen komen ;-)