dinsdag 23 februari 2016

Honden maken plaats voor scholiertjes

Er komt een nieuwe school in de buurt van het vliegveld. Het gebouw zal plaats bieden aan de kleutertjes en scholiertjes van ‘Land van nu’. 

Op de hoek van Boekenberglei en Ruimtevaartlaan, waar nu nog honden getraind worden, zal het Stedelijk Onderwijs volgend jaar een nieuwbouw neerpoten. Het nieuwe schoolgebouw zal onderdak bieden aan vier kleuterklassen en zes lagere schoolklassen. Momenteel telt de school 120 kinderen maar in de toekomst zal dat oplopen tot ruim 200. Joke Cortens, communicatiemedewerker van het Stedelijk Onderwijs, licht de plannen toe: “In 2012 opende ‘Land Van Nu’, een kleuter- en lagere school met twee vestigingen: mobiele klassen in de Luchtvaartstraat in Borgerhout en een paviljoen met drie kleuterklasjes op de middenberm van de Boekenberglei in Deurne. Op dit moment stromen de kleuters automatisch door naar de lagere school enkele straten verder. Maar de capaciteit in de Luchtvaartstraat is beperkt en de mobiele klassen zijn slechts een tijdelijke oplossing.”

De school wordt ontworpen volgens een nieuw concept. Cortens: “In de nieuwe basisschool zal er ‘klasdoorbrekend’ gewerkt worden. De school wordt dan ook volgens deze visie gebouwd: klassen moeten per twee samengevoegd kunnen worden, er komt een open leercentrum en extra werkhoeken aan de klassen. De open gebouwstructuur zorgt ervoor dat binnen- en buitenomgeving met elkaar in contact staan.”

Wat er met hondenclub ‘De herdershond’ zal gebeuren, is een open vraag. Zij zal alvast een nieuwe locatie moeten zoeken.

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: