woensdag 9 maart 2016

Openingsrit


Ik denk dat in Borgerhout vooral café Mombasa bekend staat als sportcafé, met een eigen wielerploeg en live-uitzendingen van wedstrijden allerhande. Maar die van Bar Leon huisvesten ook wat sporters. Schakers bijvoorbeeld.

In tegenstelling tot die schakers - die niet-seizoengebonden zijn - hebben de wielertoeristen van Bike Leon een winterslaap gehouden, maar ze zijn weer wakker.

Het is sinds 18/11/2013 een officiële club, maar je kan gewoon komen en meedoen. Alle fietsen zijn welkom: van retro tot carbon, als ze maar technisch in orde zijn. Let er dus bijvoorbeeld op dat je banden niet uit elkaar vallen, de remmen werken en er doppen op het uiteinde van het stuur zitten. Verroeste kettingen zijn toegelaten, dat is enkel lastig voor jezelf. Een valhelm is verplicht (en het is de gewoonte dat iedereen een reservebandje en de nodige werktuigen bij heeft).

En ze hebben extra aandacht voor risicogroepen zoals kettingrokers, jonge vaders, tooghangers en voor de opkomst van vrouwen in het peloton.

Meer info? http://www.bikeleon.be/

Geen opmerkingen: