donderdag 28 april 2016

Herinrichting districtshuis Borgerhout van startDeze week is de herinrichting van het districtshuis van Borgerhout van start gegaan. Op de onderste verdieping van het historische gebouw zullen nieuwe districtsloketten komen. Zo neemt het oude gemeentehuis van Borgerhout opnieuw zijn originele functie in.

Het architectenbureau KARUUR Architecten kreeg de opdracht het districtshuis te renoveren en de districtswerking en loketten er in onder te brengen. Na onderzoek bleek dat de onderste verdieping, of plint, daar de beste locatie voor is. Op deze verdieping wordt een open, transparante ruimte gecreëerd waar bezoekers een goed overzicht zullen hebben op de loketten (die zich nu nog op het Moorkensplein 19 bevinden).

Historische verdiepingen blijven behouden

Het districtshuis is het eerste gebouw in Borgerhout dat de titel ‘beschermd monument’ kreeg in 1974. Het is een prachtig voorbeeld van neo-Vlaamse renaissance. Aan het goed bewaarde, historische deel van het gebouw verandert heel weinig. Tussen de plint en het Schoon Verdiep komt wel een nieuwe monumentale trap, gelijkaardig aan de trap die het Schoon Verdiep verbindt met de tweede verdieping, het Ceremonieel Verdiep.

Fotoreeks Het Gezicht van Borgerhout

Tijdens de werken zal op het Moorkensplein de fotoreeks Het Gezicht van Borgerhout tentoongesteld worden. De foto’s, gemaakt door fotograaf François De Heel in opdracht van het district, werden gedrukt op grote werfdoeken die de werfzone een jaar lang zullen aankleden.

(bron: stad Antwerpen)

Geen opmerkingen: