woensdag 13 april 2016

Saaie speelplaats wordt avonturenterrein

De kleuterafdeling van basisschool De Vlinderboom heeft haar speelplaats opgeleukt. Met een tunnel van wilgentakken en een heuvel van (kunst)gras. 

Stedelijke Basisschool De Vlinderboom (voorheen de Parkschool) in het Te Boelaerpark heeft de speelplaats van de kleuters een ‘make-over’ gegeven. Daar is een heel proces aan vooraf gegaan. Er werd op initiatief van de oudervereniging een werkgroep ‘Pimp je speelplaats’ opgericht, de kinderen konden hun wensen kenbaar maken in de ‘Vlinderkinderraad’ en ook de ouders werden uitgenodigd een enquête in te vullen. Met al die voorstellen ging de werkgroep aan de slag: ontwerpen maken, daaruit een plan distilleren, vervolgens partners zoeken, prijsoffertes opstellen en tenslotte sponsors en subsidies zoeken.  In de Paasvakantie werden de werken dan aangevat. Ouders maakten een tien meter lange wilgentunnel en een gespecialiseerde firma plaatste een heuvel met glijbaan en kruiptunnel op een mooi grasperkje van kunstgras.

Maandag werd dan de verfraaide speelplaats ingespeeld. Het weer was alvast  geen spelbreker en dus mochten de kleuters hun boterhammetjes op het voor eeuwig mooi getrimde kunstgras opeten. Na schooltijd kwamen ook de grotere kinderen mee glijden. Reactie van een grootmoeder die haar kleinkinderen kwam oppikken: “Het ging er dolletjes aan toe.”

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: