vrijdag 13 mei 2016

Borgerhout intra muros: fietspoort naar de stadEen fietsstraat is een straat waar de fietsers voorrang hebben op de auto’s. De rijweg is volledig rood en het verkeersbord dat het begin van de fietsstraat aanduidt, wordt herhaald met een pictogram op de rijweg. In de zijstraten geven een verkeersbord en haaientanden op de rijweg de voorrang van de fietsstraat aan. Bij een afslag naar recht of links geeft een  speciale  fietsgeleiding op de rijweg de weg aan voor de fietser. Op kruispunten waar de fietser van richting of van straat wijzigt heeft hij geen voorrang. Enfin, zo ben je weeral even bij de les. Want de stad heeft een beslissing genomen.

Met de nieuwe aanleg van de Noordersingel ter hoogte van de Turnhoutsebaan wordt de doorgang onder de spoorweg in het verlengde van de Karel Geertstraat afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Deze doorgang wordt volledig aangelegd als verbinding voor de fietsers en voetgangers. Het wordt zo een comfortabele verbinding tussen het Singelfietspad, het Ringfietspad en de nieuwe fietsroute naar de binnenstad.

De ambitie van de stad is om een fietsstraatverbinding van aan de Noordersingel tot op het fietspad in de Carnotstraat te realiseren. Via deze nieuwe fietsverbinding, parallel aan de Turnhoutsebaan en zonder verkeerslichten, kan men rustig en vlot de binnenstad bereiken. Voor deze verbinding worden straten geselecteerd waar het comfort van de fietser primeert.

De trouwe lezers van deze blog herinneren zich hoogstwaarschijnlijk nog dat stadsschepen voor mobiliteit Koen Kennis twee jaar geleden het eerste ontwerp van dit plan hier al presenteerde.

Geen opmerkingen: