maandag 15 augustus 2016

Het kleine volkje kan de Reuzenspeeltuin inpalmen

De speeltuin in het Te Boelaarpark blijkt dan toch zo goed als afgewerkt te zijn.  Hij wordt vandaag overgedragen aan de stad Antwerpen. 

Nog vorige week verschenen in de media berichten dat de nieuwe speeltuin met als thema ‘de Reuskens van Borgerhout’ in het Te Boelaarpark er half afgewerkt bij stond. Het kabinet van schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud liet toen weten dat alles volgens plan verliep en de afwerking voor september voorzien was. Gisteren (= donderdag. red.) echter werd de speeltuin gekeurd door ‘Speeltopveilig’, een Nederlands inspectieorganisme. Volgens een werknemer van Donkergroen, de Nederlandse aannemer die de nieuwe speelplek bouwt, heeft de overdracht aan de stad Antwerpen vandaag (= vrijdag. red.) plaats. Volgens hem zal de speeltuin morgen (= zaterdag. red.) volledig speelklaar zijn. Eventuele 'mankementjes' zullen alsnog achteraf gecorrigeerd worden.

Schepen Nabilla Ait Daoud bevestigt het verhaal van Donkergroen: “Dit  weekeinde zullen inderdaad alle speeltoestellen gebruikt kunnen worden. Alhoewel de keuring door ‘Speeltopveilig’ volstaat zal ook onze onderhoudsploeg vandaag nog een tegencontrole uitvoeren. En eventuele ‘mankementjes’ zullen na het Nederlandse bouwverlof aangepakt worden”. 

Plassende hond 

En terwijl de werkmannen de hekken wegnemen komen twee oude dames met hondje dwars door de speeltuin gewandeld. Het hondje heft zijn poot tegen een paal van een speeltuig. Als de vrouwen daarop aangesproken worden, doen ze alsof hun neus bloedt.

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: