zondag 4 december 2016

Beurs


Nog niets te doen vandaag? Inspiratie nodig voor de feestdagen? Goe Gegeven is terug! Op zondag 4 december nodigen De Roma en Samenlevingsopbouw iedereen uit die spullen te veel heeft (vb. lp’s, cd’s, flessen wijn, mixers, kleren, …) om een gratis standje te bemannen op de feestelijke Ruil- en Weggeefbeurs. Goed nieuws: alle 25 de weggeefstandjes zijn volzet! Elke bezoeker krijgt drie bonnen waarmee hij/zij iets kan krijgen aan de weggeefstanden, en ook de kans om zaken te ruilen.

Heb je nog goede, reeds gelezen boeken liggen die eigenlijk maar liggen te verstoffen? In de ruilkast kan je een ruilboek meenemen en een ander boek achterlaten voor andere lezers.
Het Ecohuis is ook aanwezig met een plantenzadenbib.  Breng zaden mee van planten uit je tuin, bloembak of parkje in de buurt en ruil ze tegen zaden van de zadenbib. Zo kan je mee zorgen voor een groenere stad vol biodiversiteit.

Heb je thuis nog kleren liggen die al lang wachten om hersteld te worden? Er is een repaircafé vorzien waarbij je je oude kleren kan laten herstellen. Lichte t-shirts of kussenslopen kan je laten bedrukken met een duurzame boodschap bij de stand van Samenlevingsopbouw (van 15u - 16u & 16u30 - 17u30). Samenlevingsopbouw voorziet ook doorlopend de workshop "Maak je eigen kerstversiering van recyclage materiaal".

Groeien je kinderen sneller dan dat je fietsen kan kopen? A’pen op Wieltjes, een deelproject met kinderfietsen, zal een standje bemannen op Goe Gegeven. Je kan je bij hen inschrijven om een kinderfiets te lenen of een oud exemplaar in te ruilen voor een groter.

Kinderen zullen zich kunnen uitleven bij de Maak je eigen kerstkaart-installatie van Studio Kuurjeus, een grime-en kalligrafiestand en kunnen genieten van een gratis warme chocomelk.
Tijdens Goe Gegeven gaat niets verloren want bij Studio ETNA krijgen de vreemdste voorwerpen een tweede leven. Met een streep plakband en wat stokjes als benen toveren we oude rommel om tot superrobots, knuffelpoppen of sabeltijgers. We re-re-re-recycleren! De bouwsels mogen mee naar huis, maar niet voor ze geposeerd hebben voor de lens van onze fotograaf (14u - 17u, 5+)

Geen opmerkingen: