maandag 1 mei 2017

Een pop-upwinkel voor zotte mussen en bomen van kerels

Deurnese vriendinnen startten acht jaar terug met een bedrijfje van kinderkleding. En nu openen ze een pop-upwinkel.

“Het begon zoals zoveel initiatieven op een avond tijdens een etentje met wat freewheelen over wat we samen zouden kunnen doen. En daar is het zaadje van ‘Zoemi la mouche’ ontkiemt.” Aan het woord is Inne Janssens. Samen met haar vriendinnen Katrien Heirbaut en Saar Asaert startten ze een zaakje van kinderkleding. Saar Asaert heeft zich ondertussen in de luwte teruggetrokken. "We maakten onze eigen kleding: bloesjes, rokjes, kleedjes en broekjes", gaat Inne Janssens verder. "Dat allemaal in heel kleurige stofjes. En we verkochten op thuisverkopen, feestmarkten en via een eigen website. We maakten ook bloesjes met benamingen op zoals Juffra Toertjes, Zotte mus, Curieuzeneuzemosterdpot, Patéeke, Ne straffe gast of Nen boom van ne kerel. En dat sloeg aan bij een breed publiek."

Vorig weekeinde openden de jonge ondernemers op de hoek van de Gitschotellei en Jacob Smitstraat (Borgerhout) een echte Zoemi la mouche boetiek. Nu ja, het is maar tijdelijk want het pand waarin ze onderdak vonden zal gerenoveerd worden. Maar het geeft de mogelijkheid om enkele nieuwigheden te tonen aan een breder publiek. Janssens: “We hebben een nieuw bloesje met Babbelkous opgeschreven. En we hebben ook een ‘pink collectie’ van handgemaakte lederwaren: pennenzakjes, handtasjes, geldbeugeltjes,… Er horen bijpassende juweeltjes bij. Daarnaast hebben we een ‘bink collectie’, dezelfde spulletjes maar dan wat stoerder en in donkere kleuren. Tja, we zijn niet echt gender neutraal. Alhoewel, iedereen mag uit om het even welke collectie kiezen.”

Ook leuk zijn de gelukzakjes. Een sleutelhanger met lederen zakje met daarin een plastieken beestje. En heel schattig zijn de tutu’s in alle kleuren, hot en trendy voor kleine meisjes. Zoemi la mouche werkt ook samen met andere creatieve geesten. In de winkel hangen As if bold bags van Caroline Pellecom en staan er vintage producten van Atelier Dirix. Er liggen ook speeltjes van speelgoedwinkel Kikker en co verderop in de straat. Janssens: “Onze spulletjes zijn daar verkrijgbaar. Dus bieden wij nu wat speelgoed van hen aan.”

Zoemi la mouche, Gitschotellei 335, Borgerhout, www.zoemilamouche.be Open op wo 10-17 u, vrij 14-19.30 u, za 10-17 u. Nog tot 27 mei.

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: