donderdag 27 november 2008

Vos


"Deze foto is een tiental jaren voor de verbreding van de baan genomen. Ze geeft ons een goed zicht op afspanning "De Vos", in de volksmond "Het Vosken" genoemd, op de hoek van de Molenstraat, nu Blijde Inkomststraat. Naast "Het Vosken" was "De Peerdekoppen", een handel in hooi en strooi. De plaasteren paardekoppen die de gevel versierden zijn hier reeds weggenomen."

Een foto als naschrift bij het stukje over de afbraak van de
Blijde Inkomststraat als gevolg van het wederopbouwwanbeleid van de gemeente Borgerhout in de naoorlogse jaren.

En nu we het toch over politiek en wanbeleid hebben: Pieter De Crem - onze minister van landsverdediging - moest vandaag op het matje. Pieter was om allerlei vage redenen op zwier in New York. Alwaar hij zo zat als een tempelier gesignaleerd werd. Pieter had natuurlijk ook naar Café Briedge in Aalter kunnen gaan, maar dan had heel het dorp het meteen doorgehad. Nu meldde de barvrouw het later op haar weblog. Waarop zij op staande voet de deur gewezen werd. Maar daar heeft Pieter he-le-maal niets mee te maken. Want er was naderhand he-le-maal niet gebeld naar dat café. O ja, eigenlijk toch wel, maar dat ging ergens anders over.
Eigenlijk, zo zegt Pieter, is het gewoon de schuld van dat bloggen.

De Crem bestempelde de hele saga als een non-event, maar vindt wel dat bloggen steeds meer een gevaarlijk fenomeen wordt. 'Iedereen kan naar goeddunken en zonder verantwoordelijkheid dingen schrijven en het is bijna onmogelijk om zich daar tegen te verdedigen. Iedereen hier is een potentieel slachtoffer. We moeten ons daar over bezinnen'.

Dat u maar weet - als lezer van dit stukje - dat u Staatsgevaarlijk bezig bent. Pieter belt naar uw baas en u staat op straat.

(Foto uit 'Oud-Borgerhout in oude prentkaarten' (1973), uit de collectie van Mathilde De Bie)
Update: een paar dagen na mijn stukje wordt Neerlands meest beruchte weblog wakker: GeenStijl.

1 opmerking:

elise zei

RED U ZELF EN DE UWEN !
Volg mijn voorbeeld: vlucht weg uit Aalter, nu het nog kan.