donderdag 25 februari 2010

Mijn Borgerhout (afl. 4)

Kennen jullie Rita eigenlijk al? Deze flamboyante madam houdt samen met haar ijverige medewerkers 't Werkhuys in de Zegelstraat draaiende. 't Werkhuys biedt onderdak aan een heleboel originele initiatieven en cursussen- zoals Elise ook al had opgemerkt.

Een van de tofste dingen daar vind ik de Volxkeuken. Elke vrijdag, als je geen goesting hebt om te koken - en anders ook- kan je daar voor 5 euro je buik rond eten. Je mag wel geen viesneus zijn, want je moet eten wat de pot schaft. Soms ziet die pot er exotisch uit, soms oer-Vlaams, maar het is altijd overheerlijk!
Morgen is het gezonde junk food: veggieburgers tussen een broodje met aardappeltjes in de oven. En als het eten klaar is (rond 18u30), dan is Rita daar, met haar pan en houten lepel, om iedereen aan tafel te roepen.

Onder het motto 'steun de lokale horeca' vind ik dat elke lezer van deze blog daar minstens één keer moet zijn gaan eten! O ja, ze hebben er ook lekkere broodjes en schotels, ideaal voor door de week, als je geen zin hebt in zelf gesmeerde bokes.

Smakelijk!

Foto: van 't Werkhuys, tijdens Feest van den Boom, toen de zon nog scheen.

4 opmerkingen:

elise zei

Je opzet is geslaagd, lieve buurvrouw: wij hebben meteen gereserveerd voor vrijdag.

Sarah zei

en was 't lekker?

elise zei

Het was echt lekker. Em gezellig. De kinderen vonden dat ook (vooral wat betreft de chocoladetaart als dessert), dus wij gaan hier een wekelijkse gezinsuitstap van maken.

elise zei

Wij gaan deze vrijdag opnieuw naar de Volxkeuken. Wil er iemand een tafel met ons delen?