zondag 28 maart 2010

Nieuwe plannen


"Om voor het district Borgerhout een nieuw park te kunnen realiseren keurde het stadsbestuur vandaag het voorstel voor het groenproject 'Moorkensplein en omgeving' goed. Het projectvoorstel wordt nu verder uitgewerkt. Borgerhout is het meest dichtbevolkte en dichtbebouwde district van de stad. Nieuwe groene en open ruimte van een betekenisvolle omvang creëren, impliceert noodgedwongen afbraak. Dat is evidenter waar het (grotendeels) om stadseigendommen gaat.

De omgeving rond het Moorkensplein, dat door de centrale ligging het hart van het district vormt, komt in beeld voor extra groen omwille van de vele stadseigendommen daar. Het zou dan een nieuwe centrumplek kunnen worden: een combinatie van een vernieuwd stedelijk plein en park, centraal in het district én met een hoge en hedendaagse verblijfskwaliteit.

Voor hierover een beslissing valt, worden het verkeerscirculatieplan en alternatieve parkeeroplossingen verder bekeken, en gebeurt de afstemming met het lopend locatieonderzoek rond publieke functies in Borgerhout. Parallel onderzoekt de stad welke nevenfuncties in het historische districtshuis kunnen worden ondergebracht en welke financiële gevolgen dit ambitieus groenproject zou hebben.

In juli 2010 moeten de onderzoeksvragen voldoende beantwoord zijn om over de betaalbaarheid, haalbaarheid en voortgang van dit mogelijk groenproject voor Borgerhout te kunnen beslissen."

Uit de GVA, volledig artikel hier. Foto: een pré-groen Moorkensplein, want in zwart/wit.

Geen opmerkingen: