maandag 1 maart 2010

Show it!



Gisteren presenteerden wij onze website aan de heemkundige kring Gitschotelbuurschap en andere geïnteresseerden. Ergens in de marge ontstond er een constructieve discussie over historisch materiaal over Borgerhout en de ontsluiting daarvan.

Ik heb me gisteravond teruggetrokken op café, en dronk daar het volgende idee: zie hier een kader met de plattegrond van het Krugerpark. Dat ding staat er allang, en het getoonde dekt de lading niet meer. Helemaal niet na de geplande heraanleg van dit najaar.

Laat het kader staan, en vervang de inhoud door de onderste foto, ongeveer vanaf dezelfde plaats genomen. (Of deze: klik). Erfgoed in de openbare ruimte. Confronteer de burger in zijn eigen biotoop met zijn verleden. Wie gaat het regelen?

(nog even wat diepgaandere info over de onderste foto: het Krugerplein in de richting van de Generaal De Wetstraat, toen het belastingkantoor cq. de latere school nog niet opgetrokken was).

3 opmerkingen:

Geert zei

hoi,
jou voorstel ligt in de almaar groeiende stapel voorstellen/projecten voor het feestjaar maar we zijn verplicht te wachten op het startschot van de politieke wereld op het Moorkensplein...er is al hoop want Wouter Van Besien is de voorzitter van het feestcomite en zei in de krant "voor de zomer willen we van start gaan"...

Sarah zei

Goed idee!

jan zei

Goed < del>gedronken< /del> gedacht!

Kom op politiek Borgerhout, nu komen burgers met de ideeën, het enige wat nog moet gebeuren is even uitvoeren ;-)

PS Die del-code uit mijn eerste zin valideert niet, ik weet het, maar normaal gezien zou die gedronken doorstreept moeten staan. Blogger staat mij dat echter niet toe.