zondag 9 mei 2010

Tussen 6 en 7


Daar zijn we weer, op de steigers van de Peperbus. Volgers van deze serie weten nu dat we in 1963 zijn. We kijken eerst recht vooruit, in het verlengde van de steigerplank. Daar ligt de Zegelstraat. Bij het stickertje met nummer 7 moet het CMO gebouw zijn.

Helemaal onderaan in het midden van de foto ontwaren we nog een stukje van de Sint Janstraat. Die komt uit op de Turnhoutsebaan. Daar rijdt een wit autootje in de richting van de Stenenbrug.

Midden op de foto is een stickertje met nummer 6 geplakt. Omdat ik hierover niks wist vroeg ik raad aan Paul Bekaert:

"...dat was "De Weeg" , bijnaam of echte naam van het Kinderheil. Beneden was er zeker ook een grote zaal, waar ik ooit mijn eerste voordracht volgde.
Boven allicht lokalen van de Chiro of Scouts. Heb boven ooit gespeeld. Rechts daarvan de Sint-Jansbibliotheek. (langwerpige gebouwtje gedeeltelijk verstopt onder de buizen). Dit alles op een binnenkoertje achter het Parochiehuis in de Zegelstraat.Ten zuiden, richting Hoge Weg waren terreinen van de gemeente, waar o.a. stocks kasseien e.d. werden bewaard. Op de foto is duidelijk de ingangspoort te zien
."

Meer uit deze reeks luchtfoto's: hier en hier en daar.

Foto uit de collectie van Frank Cavens, met dank aan Paul.

Geen opmerkingen: