woensdag 29 september 2010

Apropoo Bar Leon


Het voormalige café Apropoo wordt nieuw leven in geblazen, en daar zijn wij heel blij mee. Wij stelden alvast enkele vragen aan de nieuwe uitbaters, Mathias en Bert.

Wie?

Mathias & Bert, maten die het woord vriendschap toch al een zestal jaren van binnen en van buiten leven in blazen. Bert werkt halftijds in de sociale sector en geraakt daarnaast wat eieren kwijt in het Antwerpse nachtleven met Noord-feestjes en Kelly Splinter. Ingeweken boerenzoon uit de Kempen die zijn Antwerpse jaren in Noord en Borgerhout heeft doorgebracht en daar erg blij mee is. Mathias maakt al een paar jaar carrière in de horeca. Begon in Kid's Rhythm & Blues Café, werkte daarna in de Nieuwe Linde op het zuid en is momenteel nog aan de slag als barman in het ViaVia reiscafé. Geboren en getogen Antwerpenaar en heeft al zowat overal gewoond.

Het café verandert van naam. Hoe gaat het heten, en vooral, wanneer gaat het open?
Bar Leon, de opening is voorzien in november.

Hoe moeten we ons het nieuwe café voorstellen?

Het interieur wordt grondig heraangepakt. We gaan in zee met architecten Jeroen Verrecht en zijn collega Karel, beide frisse heren met frisse ideeen. We gaan wat lichter kleuren gebruiken. Op het 1e verdiep komt een grote tafel voor vergaderingen, brunches, of mensen die gewoon wat willen werken op hun laptop. Gratis wireless-netwerk: check. Verder gaan we in zee met Caffènation voor onze koffies en onze aanpak op barista-vlak, verse thee, zelfgemaakte ice-teas, verse taart elke dag van Stefanie van Carrod's, op zondag kan u ook komen ontbijten bij ons tot een uur of vijf in de namiddag. Ieders zijn eigen ritme nietwaar. Op zondag gaan we ook lazy sunday plakjes draaien door een gast dj telkens van 3 tot 8. Op donderdag gaan we op termijn, eerste even opstarten, een volkskeuken opzetten ook weer in samenwerking met Carrod's. In de zomer kijken we reikhalzend uit naar ons terras en de nieuwe aanleg van het plein en de speeltuin.

Hoe zien jullie de buurt rond het Krugerpark?
Het Krugerpark is the best kept secret van Borgerhout, ongelooflijk hoe weinig mensen het park kennen. Maar het is een plaats die nog wel wat gaat groeien in onze ogen, de nieuwe school die er nu is, Carrod's, muziek in de wijk, Our House, Bar Leon ... De afgelopen weken is ons ook wel duidelijk geworden dat de Kruger een ruigere teen is dan we dachten. Autootjes in de fik steken, en regelmatig eens een inbraak... Hmm, niet zo leuk. We hopen dat we door ons cafe de sociale controle wat kunnen versterken. Verder wonen we gewoon in de Kattenberg tegenover Klaas zijn Plaza Real en gaan we binnenkort verhuizen naar de Karel Geertstraat waar we met een derde maat gaan samen wonen, dus dat zegt ook al iets over ons geloof in de buurt.

3 opmerkingen:

elise zei

Ik kijk er heel erg naar uit!!

Elise

Kurt zei

Ik ook! Misschien kunnen ze Rob's oude werkpaard (een heel schone Faema, dacht ik) overpakken, die staat nu maar te verstofffen vanachter bij Caffenation...

Sarah zei

Joehoew!! Koffie, hmmmm. Brunch, hmmmm. Wifi, hmmmm!