maandag 13 september 2010

Borgerhout van voorheen



"Binnenkort is de fusie van Borgerhout met Antwerpen een voldongen feit. Met hoeveel heimwee zullen velen terugdenken aan deze fiere stede.

Een groep mensen, die zich "De Vrienden van Borgerhout" noemen, hebben onder het impuls van de burgemeester Dirk Stappaerts, het initiatief genomen een boek samen te stellen waarin Borgerhout herleeft in een vijfhonderdtal foto's en documenten uit vervlogen tijden. Het geheel is rijkelijk voorzien van historische, anekdotische en verklarende nota's.

Het boek "Borgerhout van voorheen" is gepland voor 1982.

Het boek is een uniek document dat iedere Borgerhoutenaar moet bezitten. Zij die het boek lezen zullen kunnen genieten van de tijd dat Borgerhout evolueerde van dorp tot voorstad."

Intekenfolder voor een boek dat volgens mij nooit verschenen is. Maar goed ook, gelet op de taalfouten in dit korte stukje tekst ("een groep die zich noemen", "het impuls", etc.).
Op de bijbehorende foto de Turnhoutsebaan/hoek Blijde Inkomststraat bij afspanning "Het Vosken", later de handel in granen van Verhaegen (bijgenaamd "de paardenkoppen").

Uit de collectie van Simon Mortelmans.

3 opmerkingen:

Erwin zei

Spijtig dat het nooit verschenen is. Waarschijnlijk te weinig mensen die ingetekend hebben...
We zijn een gemeente/district van cultuurbarbaren. Cultuurbarbaren, zeg ik U!

Hans H zei

Er wordt gewerkt aan een nieuw boek i.v.m. het 175-jarig bestaan van deze Barbarij.

Erwin zei

We benne benieuwd...