donderdag 9 december 2010

Zoek de ironie

Op de hoek van de Blijde Inkomststraat heeft de Turnhoutsebaan voorlopig weer haar vroeger beeld gekregen. Waar vorige maand nog de twee hoofdprijzen van de HTB op een versierd podium pronkten, kon thans de fotograaf post vatten op een kiekje te maken. Op de schutting tegenover het huis Vollebergh, leest men ironisch "alles verkocht"... en hoewel het er natuurlijk niets mee te maken heeft, klinkt het vrij gepast. Voorlopig vraagt men zich trouwens nog af wanneer de afwerking van de nieuwe building plaats zal hebben en welke handelszaak aan onze reeds zo druk "bewinkelde" Turnhoutsebaan zal worden toegevoegd. Op deze vraag kunnen wij thans reeds gedeeltelijk antwoord geven, want eerlang zal op de hoek Blijde Inkomststraat - Turnhoutsebaan het gekende tapijtenmagazijn Van Bouwel n.v. op sensationele wijze zijn deuren openen. In dit verband kijke men uit naar de komende nummers van "'t Reuzeken".

Even herhalen. "Op de schutting tegenover het huis Vollebergh, leest men ironisch "alles verkocht"... en hoewel het er natuurlijk niets mee te maken heeft, klinkt het vrij gepast."

Oh. Wacht. Dit is een ochtendpost. Koffie.

Nog een keer: "Op de schutting tegenover het huis Vollebergh, leest men ironisch "alles verkocht"... en hoewel het er natuurlijk niets mee te maken heeft, klinkt het vrij gepast."

Euhm, watte?

Allez, nog eentje: "Op de schutting tegenover het huis Vollebergh, leest men ironisch "alles verkocht"... en hoewel het er natuurlijk niets mee te maken heeft, klinkt het vrij gepast."

Kop noch staart zeg ik je. Kop noch staart.


Tekst integraal overgenomen uit 't Reuzeken uit de collectie van Hendrik Roelandt.

2 opmerkingen:

Erwin zei

Mocht de schrijver nog leven, we zouden hem verduidelijking kunnen vragen.

HTB zal wel Handelaren Turnhoutse baan zijn, maar voor de rest?

Anoniem zei

waarschijnlijk was't de bedoeling om te insinueren dat bij Vollebergh altijd snel alles verkocht was... omdat het destijds de meest bloeiende handelszaak van de Turnhoutsebaan was...