vrijdag 18 februari 2011

Ramptoeristen


HUIS BRANDT TE BORGERHOUT. - Vermoedelijk is het roken in bed andermaal de oorzaak geweest van een erge brand, die een huis teisterde op de hoek van de Vooruitzichtstraat en de De Laetstraat in Borgerhout. Toen de exploitant van het café Billard wat op bed ging liggen en zijn huisgenoten naar een TV-programma keken, stond de slaapkamer plotseling in lichtelaaie. Nog net op het nippertje konden de bewoners van het pand zich in veiligheid brengen. De brandweer, die met drie wagens en een ladder ter plaatse kwam, kon niet verhinderen dat de hele eerste verdieping uitbrandde. Er is geen brandschade op de andere verdiepingen, maar de rook- en waterschade is aanzienlijk.

't Is eender waar en 't is eender wanneer, maar calamiteiten trekken nieuwsgierigen aan.

In 1975 was dat het geval bij een brand boven café Billard op de hoek van de Jan De Laetstraat en Vooruitzichtstraat.
Bovenstaande tekst is een eigentijds verslag uit het Nieuwsblad. De juiste datum ontglipt me, maar in mijn herinnering was het een zonnige vooravond, dus ik gok op de lente of de nazomer van 1975.

Het gelijkvloers bleef nog een café tot laat jaren '80 en werd later een Marokkaanse winkel, maar die schijnt de handelsactiviteiten gestaakt te hebben.

Info en foto: Het Nieuwsblad zo ongeveer 1975.

Geen opmerkingen: