woensdag 1 februari 2012

Vismijn van Borgerhout



Vorige week ging het hier even over Huis Frans, het 'oudste' huis van Borgerhout, op de hoek van de Kroonstraat en de Turnhoutsebaan. (tussendoor: het antwoord op de vraag Hoe is dit als heel oude te herkennen luidt "De oudere kern (zestiende-zeventiende eeuw?) van dit hoekhuis blijkt uit de nokrichting (loodrecht op de straat), de muurankers, de puntgevel op schouderstukken en de indeling van de topgevel met rondboogvenster geflankeerd door kleinere venstertjes". Weet u dat ook weer.)

Op de foto hierboven is het huis ook te zien, rechts op de foto. Zoals lezer Ludo de vorige keer terecht opmerkte was links ernaast een viswinkel, de Vismijn van Borgerhout. Verder zie ik nog een jeanswinkel en een winkel in beveiligingsmateriaal. Meer in het midden van de foto El Greco, 'Griekse folklore souvenirs en kunstvoorwerpen'.

Deze foto werd op dezelfde dag genomen als die andere, 11 juni 1980.

foto: © Agentschap Onroerend Erfgoed

2 opmerkingen:

Miguel zei

De Vismijn was een erg nette winkel, uitgebaat door een homokoppel; een struise man met een zwarte snor en zijn veel magerdere vriend. De man met de snor zou later vermoord zijn, heb ik vanhoren zeggen. Hoe , wat, waarom, geen idee.

lunaticske zei

Zou het kunnen dat er tussen "De vismijn van Borgerhout" en "Huis Frans" een beenhouwer was, nl "t Klein beenhouwerke" ?