donderdag 15 maart 2012

Dat kan ook







In 1980 liep er een fotograaf van Monumenten en Landschappen door de straten van Borgerhout om die op de gevoelige plaat vast te leggen in het kader van de inventarisatie van de gemeente. Dat is pas 32 jaar geleden, maar toch zijn er op die foto's soms dingen te zien die inmiddels zijn afgebroken (zoals huizen) of verdwenen (zoals cafés).

De bovenste foto is er een uit die reeks. Dit is de Kattenberg richting het Laar vanaf het kruispunt met de Generaal Eisenhowerlei. Hier is niet heel veel veranderd. Rechts is nu café De Nieuwe Fagus, en toen was dat ook al een café maar onder een andere naam. Wellicht gewoon De Fagus een schoenwinkel dus, zie reacties. Héél vroeger heette het Maison Mexique.

Ook voor de verdere rest lijkt er niet al te veel veranderd. De kerk staat er nog, net als alle huizen. Dat is voor de verandering ook wel eens fijn, dat dingen níet veranderen.

bovenste foto: © Agentschap Onroerend Erfgoed

2 opmerkingen:

Miguel zei

Volgens mij was dat toen geen café, maar een schoenwinkel. 3 elementen :
1. Het staat mij heel vaag voor.
2. Ik meen op de foto zelf inderdaad schoenen te zien staan.
3. Zo'n zijstuk aan een zonnetent was iets typisch om de zon uit de etalage te houden. Bv om verkleuring van uitgestalde schoenen te vermijden.

Ludo zei

Voor mij 100% zeker een schoenwinkel. Met een speciale voorkeur aan huispantoffels !