dinsdag 3 april 2012

Don't step on the grass Sam







Rond het Krugerpark (dat tussen haakjes deze maand precies 30 jaar geleden werd geopend) waren al wat verontrustende geluiden te horen over de staat waarin het park na de heraanleg verkeert. Dat wil zeggen: veel zand, het gras is op veel plekken verdwenen. Dit weekend viel er een infobrief in de bus:

Wordt het Krugerpark opnieuw een groen park? Jawel, als u meewerkt!
De nieuwe extra bomen zijn al geplant, nu nog het gras. Door de werken is dat grotendeels verdwenen. In de week van 16 april, dus onmiddelijk na de paasvakantie, wordt het nieuw gras ingezaaid. Wil het gras enige kans krijgen om te groeien mag het pas bezaaide terrein minimum een maand niet betreden worden. De ingezaaide zones zullen afgeschermd worden met linten en infobordjes. Maar u begrijpt dat zonder de discipline van de parkgebruikers - oud én jong - het nieuwe gras weinig kans maakt. Kunnen we hiervoor ook op uw medewerking en sociale controle rekenen?

Persoonlijk heb ik niet zo veel fiducie in de discipline van de parkgebruikers, en om een maand lang ruzie te maken met de gasten om ze uit het park te jagen heb ik ook niet veel zin. Misschien moet ik ze dat ene oude liedje van Steppenwolf laten horen, Don't step on the grass Sam (smoke it!).

bovenste foto: Krugerpark + Peperbus, en stukjes Reuzenstraat en Delareystraat, april 1992 © Agentschap Onroerend Erfgoed

1 opmerking:

Buurvrouw zei

Ik moest wel een beetje (groen) lachen met de hoofding: 'Stenen gooien is gevaarlijk.' Neen toch!