zondag 6 mei 2012

Ost




Alfred Ost is hier al zo vaak de revue gepasseerd dat deze blog al evengoed de Alfred Ostblog zou kunnen heten. Maar wat hier nog niet officieel verkondigd werd, is dat een Borgerhoutse straat naar deze kunstschilder werd vernoemd. De straat was weliswaar in een eerdere bijlage geslopen, maar het leverde geen vermelding in de stratenlijst op.  Zie hier.(Gesmoorde vloek van de hoofdredacteur: "Godsamme! Vergeten! Zullen we die maar gauw effe op de lijst pleuren")

De Alfred Oststraat werd aangelegd in 1965 en heeft aan de ene zijde sociale eengezinswoningen van de maatschappij De Ideale Woning. Deze maatschappij werd hier al eens voorgesteld, toen we het over de Jozef Libertstraat hadden. Aan de andere zijde staan private appartementsgebouwen.

De eengezinswoningen kregen onlangs een nieuwe dakbedekking. Zoals ook de woningen van De Ideale Woning in de straten rondom. Vijf jaar geleden hadden ze al een nieuwe verwarmingsketel gekregen. En ook de ramen in de woonkamers hebben dubbele beglazing. In een volgend stadium krijgen ook de ramen van de slaapkamers dubbele beglazing. Volgens De Ideale Woning passen de werken in het actieplan Renovatie 2020 van de Vlaamse overheid. De bedoeling is om tegen 2020 geen energieverslindende woningen meer te hebben.

1 opmerking:

Hans H zei

De hoofdredacteur vloekt niet, maar voegt zich naar nieuwe inzichten :)