donderdag 7 juni 2012

Hekkens
Maandag was iemand van de Zomer van Antwerpen bij mij op bezoek, om nog wat afspraken te maken rond Muziek in de Wijk. Ze vroeg of die hekken weg waren tegen 8 juli, waarop ik zei dat dat wel de bedoeling was, maar dat ze dat voor de zekerheid even bij het district moest checken.
Later kreeg ik een cc van de mail: "Ik sprak vandaag Hans Hoosemans ivm Muziek in de Wijk op het Krugerplein, hij vertelde me dat de hekkens die momenteel op het plein staan ter bescherming van het gras zouden worden weggenomen op 22 juni."
Mooi woord vind ik dat: hekkens. In bepaalde Vlaemsche dialecten schijnt het enkelvoud van het woord hek hekken te zijn, en de meervoudsvorm logischerwijs hekkens. Ze zeggen  dat je met Westvlamingen hevige discussies daarover kunt hebben, dat het toch echt 1 hek - 2 hekken is.
Maar goed, over die hekken. Het antwoord op de mail was: De groendienst laat op woensdag 20 juni de herashekken weghalen en zal donderdag 21 juni het plein opruimen en het gras maaien.
Weet u dat ook weer.

1 opmerking:

elise zei

Een van de tientallen bewijzen in de West-Vlaamse bouwkundige inventarissen: https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/relict/87874