maandag 9 juli 2012

Abattoir Fermé

Ook in de Berchemlei staat een oude foto van het vroegere Borgerhout. Daarop staat de oude slachterij van het Belgische leger die in 1937 afgebroken werd. In de plaats kwam het waterbouwkundig laboratorium. De geschiedenis van dat slachthuis of in de taal van toen “den boucherie militaire” kon je al eerder op deze blog lezen: hier en daar

Ook het waterbouwkundig laboratorium kwam hier al meerdere keren aan bod. En als je nieuwsgierigheid geprikkeld wordt over wat er zich nog meer achter de muren van het Watlab afspeelt, kan je ook terecht op hun webstek http://www.watlab.be. Een speciale gast in het lab is de kogge, een 700 jaar oud schip dat bij werken in de haven werd opgegraven. En nu in het waterbouwkundig laboratorium wordt onderzocht en geconserveerd. Te volgen op een eigen blog .

1 opmerking:

Piet Wollaert zei

Fijn dat u aandacht besteedt aan het Waterbouwkundig Laboratorium, maar er sloop toch een klein foutje in de tekst. Het Watlab houdt zich niet bezig met waterkwaliteit (vervuiling), dat is een bevoegdheid die voorbehouden is aan de Vlaamse Milieumaatschappij. We monitoren inderdaad ook de toestand in het Schelde-estuarium, dat is ruimer dan enkel het bestuderen van de uitdieping.