donderdag 19 juli 2012

Borgerautoluw

Zeg niet dat ik het niet gezegd heb: mobiliteit gaat een belangrijk thema worden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen . In Borgerhout is het al jarenlang een heikel punt van discussie, en nu gaan daar dus electorale consequenties aan verbonden worden.
Bovenste plaatje: een wijkcirculatieplan. Daaronder: filmpje van Groen en Sp.a die de website Borgerautoluw lanceerden om hun visie op de toekoemst te promoten. Dat is volgens hen: minder auto's en meer van de rest. Vonnis: 14 oktober.

3 opmerkingen:

Miguel zei

Hopelijk pakken ze het mobiliteitsprobleem anders aan dan in Mortsel. Wie zit daar ook weeral op de troon ?

hans zei

Ingrid Pira. En die doet wel goed hoor.

Miguel zei

Het autoverkeer is daar anders sinds de totaal mislukte heraanleg van de Antwerpsestraat nog verder in de knoop gedraaid. Nu moet ik wel toegeven dat onze (vorige) burgemeester het in Borgerhout bij de heraanleg van de Turnhoutsebaan in de eerste helft van de jaren 90 niet veel beter heeft gedaan. "Oeps, zijn we nu niks vergeten ? Ah ja, het fietspad". Al goed zijn er Blogs zoals deze, ze zouden nog durven beweren dat er geen plaats voor was, in de hoop dat niemand zich nog herinnert dat er al 35 jaar tramtunnels liggen. Mobiliteit en politiek, kunnen we dat niet loskoppelen ? Burgemeesters blijken daar niet zo goed in te zijn. Ik wil een brug, ik wil geen brug, wel een brug , geen brug,.... Wie was dat ook weer ?