dinsdag 10 juli 2012

Dockx
Dit is een advertentie van Kolenhandel Dockx aan de Turnhoutsebaan. Het staat op de achterkant van een jubileumboekje uit 1961, ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Borgerhout. De firma gaat er prat op dat ze nog 20 jaar langer bestaan dan Borgerhout, waaruit voortvloeit dat de oude Dockx in 1816 begonnen is met zijn handel in Kolen.
Het bedrijf heeft heel lang bestaan en ging blijkbaar met zijn tijd mee - elektrisch schouwvegen en zo - maar heeft het toch niet gered. We vinden er wel eens een advertentie van maar nooit een foto. De toevallige lezer die dat wel heeft mag die toemailen. 

3 opmerkingen:

Miguel zei

Wat bedoel je ? geen foto van vinden ? Dockx was gevestigd in verschillende naast elkaar gelegen panden recht tegenover Café Gambrinus. Dus daar zijn zeker foto's van op deze blog.

Miguel zei

post van 30 juni 2009 : 4 foto's van het terras van café Gambrinus. Foto 2 : linkse pand met de dubbele gele deur en daarnaast op het houten schutsel het logo van Dockx, het afgeronde zwarte vierkant met de gekleurde bol. Foto 4 : het pand met de gele garagepoort ; boven de etalage "H.DOCKX".

hans zei

Jij weet beter wat er op deze blog staat dan ik :)