donderdag 30 augustus 2012

Zum Kotzen

Enige tijd terug stond hier het verhaal van de rode beuk die eertijds nog het erf van het Lanteernhof sierde. Met het tekort aan scholen trapte de stad harmonie Ontwaken uit haar oefenlokaal aan de Boekenberglei en recupereerde het gebouw om er een kleuterschooltje in onder te brengen. Er zouden ook enkele containerklasjes bijgezet worden.

Er ontstond in de buurt echter opschudding toen bleek dat een unieke rode beuk naast het schooltje zou gekapt worden.  Na protest van verschillende buurtbewoners werd gesteld dat de boom zou behouden blijven, maar wel gesnoeid worden. Waarop groenspecialisten dan weer reageerden dat een gesnoeide beuk vatbaar is voor schorsbrand en dood kan gaan. Ook de organisatie BOS+ bezwoer de groendienst van de stad Antwerpen niet tot snoeien over te gaan. BOS+ is de Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud en bomen in het algemeen.  Een deskundige groen van de stad Antwerpen antwoordde: “ De geruchten als zou deze boom gesnoeid worden kloppen niet. Er zal niet aan deze boom worden geraakt.” Maandag werden echter in alle stilte de takken onderaan de beuk afgezaagd.

Uit 'welingelichte bron' heb ik vernomen dat vanuit “onderwijs” druk is uitgeoefend op de groendienst om tot snoeien over te gaan. Anders zou de klus aan een aannemer uitbesteed worden. In mijn optiek moet dat dan al een heel belangrijk persoon zijn die een andere dienst kan sommeren een opdracht uit te voeren.Tegen alle adviezen van deskundigen in.

Weet je wat ik hier van vind? (De titel is een hint.)

Titel = lied 

Geen opmerkingen: