donderdag 18 oktober 2012

Ieders stem telt

Een aantal verkiezingsborden, zoals hier op het Moorkensplein, zijn volgeplakt met affiches. Logisch, want daarvoor dienen die borden voor. Maar deze keer geen affiches met een boodschap van politici. Wel affiches met een boodschap voor politici. Het is een nieuwe stap in de campagne ‘Ieders stem telt’.

Met ‘Ieders stem telt’ plaatsten een vijftiental sociale organisaties maatschappelijke thema’s hoog op de politieke agenda. Thema's waar maatschappelijk kwetsbare groepen wakker van liggen. Er werd een stemtest ontworpen. En hier in Antwerpen werd een levendig debat gehouden in een bomvolle Roma.

Nu verscheen op de verkiezingsborden de tekst “Beste politici, ieders stem telt ook na de verkiezingen. Want ’t Stad, dat maken we samen.” Opbouwwerker Mattia De Pauw werkt voor Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad en zit in De Shelter. Hij vertelt: “Eigenlijk begint het echte politieke werk nu. De lokale beleidsmakers moeten aangespoord worden om een kordaat sociaal beleid uit te werken. Want het stadsbestuur kan echt wel het dagelijks leven verbeteren voor mensen en gezinnen die het moeilijk hebben.”

titel = campagne 

1 opmerking:

Miguel zei

De ene kiest uiterst links, de andere uiterst rechts en de rest daar ergens tussen. Maar dikwijls komen ze allen bedrogen uit. We moeten een systeem hebben waarbij iedere partij met een lijst komt, die geen namen maar prioriteiten bevat. Dan kunt ge uw stem geven aan een lijst of aan een prioriteit. Coalitievorming is dan niet langer een politiek spelletje, maar een eenvoudige transparante mathematische oefening, gemaakt door een hoger gerechtshof die als bedoeling heeft de partijen aan te duiden die MOETEN samenwerken in een coalitie om zoveel mogelijk van de gestemde prioriteiten uit te voeren. (mijn idee staat nog niet volledig op punt, ik weet het )