zaterdag 2 februari 2013

BoHoReCaNog even over de Borgerhoutse horeca rond het Moorkensplein, na de plaatjes van café Integratie van van de week.

Op de hoek van het plein en de Oedenkovenstraat is een nieuwe eetgelegenheid opengegaan, bistro Miro (recensie). Op de andere hoek bestaat café Mombasa dit weekend al weer twee jaar, en is het feest.

Het gaat dus goed daar, met de opwaardering van de buurt. Daarom vroeg ik  me af hoe het eigenlijk zit met de plannen voor dat  Moorkenspark, want daar heb ik al een tijdje niks meer van gehoord. 

In de wandelgangen aan de toog hoorde ik dat BDW daar helemaal niks van wil weten, en dan gaat dat ook niet gebeuren. Want zo'n park is net zoiets als een regenboog t-shirt: "een klant van de stad Antwerpen heeft daar geen boodschap aan". Dat vindt hij dan toch.

De kracht van verandering was een prachtige campagne-slogan, maar in de praktijk moet je dat niet willen natuurlijk, die verandering. 

2 opmerkingen:

Miguel zei

Jaja, jij zal wel een voorstander zijn van een Moorkenspark. En daar dan stiekem een hangboom komen planten, zodat de hangjongeren aan de andere kant van de Turnhoutsebaan komen te hangen.

Hans H zei

Je voorziet problemen die er helemaal niet zijn (want er is nog geen park), om er vervolgens een nog altijd onbestaand probleem van te maken, om dan dat niet-bestaande probleem repressief aan te pakken, zodat daarna heel stoer gezegd kan worden dat er een probleem opgelost is dat eigenlijk nooit bestaan heeft.

Je zit in het verkeerde sprookje: je beeft nog lang en ongelukkig. En dat is nergens voor nodig want dat sprookje bestaat niet.