dinsdag 5 februari 2013

In het Centrum van het Universum





Iemand de hele reeks 'De terugkeer van de ideologie' gelezen die van de week in De Standaard stond? Interviews met de kopstukken van de Vlaamse politiek, en hun ideologische achtergrond en zo, daar ging het over. Viel u het ook op dat het woord 'Borgerhout' vaker voorkwam dan bijvoorbeeld het woord 'Brussel'? Ergens leven we hier toch in het centrum van de Vlaamse dorpspolitiek.

Op de bovenste foto: beroemde BorgerhAtenaar BDW die poseert voor De Roma, daaronder voormalig dorpsburgemeester WVB die het nog maar eens moest hebben over De Rellen.

2 opmerkingen:

Miguel zei

En De Roma is dan weer Het centrum van Borgerhout. Ik vind het wel spijtig dat de luifel afgebroken is. De luifel behoorde tot de veranderingen die architect Rie Haan iov baron Heylen aanbracht aan de inkom van de zaal in 1958. Een monument moet zijn hele geschiedenis weerspiegelen, dus ik pleit voor de luifel, eerder dan de voorgevel te herstellen in zijn oorspronkelijke staat van 1928.

Hans H zei

Ik denk niet dat De Roma het centrum is van Borgerhout hoor (dat is het Moorkensplein). Het volledige onderschrift bij de bovenste foto gaat trouwens als volgt:

"Ik sta hier op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, vlak voor de Roma. Een buurt die zowel een voorbeeld is van, als een uitdaging voor gemeenschapsvorming. Als invalsweg naar het hart van Antwerpen, komen hier tientallen culturen samen en ontstaan spontane en organische verbanden. Maar het is ook een plaats van wrijvingen en botsingen, die het herstel van het sociale weefsel bemoeilijken."