zondag 14 april 2013

Erfgoeddag/Feest van den Boom




Twee activiteiten in 't Werkhuys in de Zegelstraat, waar ik u graag even op wijs. Het eerste is de Erfgoeddag, komende zondag 21 april (als u toch in de buurt bent vanwege de rommelmarkt). Promo-tekst via het bovenste plaatje:
Binnenkort is het weer Erfgoeddag. Een moment om even stil te staan bij wat vorige generaties hebben nagelaten. Dit jaar willen we iets meer doen.
We kijken voor een keertje niet alleen achter ons, maar ook vooruit. Want erfgoed heeft een toekomst. En die toekomst, dat zijn wij.
Al onze grote en kleine dingen: onze kleren, ons speelgoed, onze potten en pannen en zelf onze hipper – de – hipste smartphone zullen binnen honderd jaar hoofdschuddend worden bekeken. En niet alleen de voorwerpen, maar ook onze gewoonten en gebruiken worden zeker het onderwerp van een dik boek. Daarom nemen we nu de tijd om te kiezen.
Wat vind jij belangrijk genoeg om bij te houden? Wat moet blijven voor onze kinderen, en de kinderen van onze kinderen? Wat moeten ze zeker zien? Welk verhaal moeten ze zeker nog horen? Wat mag nooit of te nimmer verloren gaan?
Jij hebt vast  een favoriet voorwerp. Een ding met een verhaal. Iets dat heel veel vertelt over je leven nu, op dit moment in Borgerhout. Dat voorwerp willen we zien. En het verhaal dat erbij hoort willen we horen.
Daarom nodigen we iedere Borgerhoutenaar uit om op zondag 21 april 2013 tussen 13.30 en 17.00 uur af te zakken naar ‘t Werkhuys met zijn of haar favoriete voorwerp. Op de sofa kan je je verhaal kwijt aan onze gastheer. Daarna maken we een prachtig fotoportret van jou en je bijzondere voorwerp De portretten krijgen een plaats aan onze digitale museummuur!
Iedereen (jong en oud) is welkom op dit evenement!
Het tweede is het traditionele Feest van den Boom (als u toch in de buurt bent vanwege het feest op het Moorkensplein). Het hele programma staat op de onderste twee plaatjes.
Als u toch nog meer wilt weten kunt u terecht op de site van 't Werkhuys.

Geen opmerkingen: