donderdag 16 mei 2013

Core business


Borgerhout nog eens in het landelijke nieuws, en deze keer niet vanwege ruzie met BDW/N-VA maar in verband met onze traditionele core business: dinges met allochtonen.

"In Borgerhout start deze maand een jeugdbeweging voor allochtone jongeren. Het gaat om een proefproject dat financieel gesteund wordt door minister van Jeugd Pascal Smet (SP.A). Smet maakt voor dit proefproject 25.000 euro vrij. Het project wordt opgezet door het Platform Allochtone Jeugdwerkingen (PAJ) en wordt ondersteund voor de klassieke jeugdbewegingen KSJ-KSA-VKSJ. Momenteel is de drempel voor allochtone jongeren om naar een traditionele jeugdbeweging te gaan, te hoog. Zo zijn er niet altijd jeugdbewegingen in hun buurt. En die weten ook te weinig over hun specifieke gewoontes, zo blijkt. "Daarom is een specifieke aanpak nodig" aldus Smet."
Ik had daar eigenlijk nog niet zo veel van gemerkt, van die drempel. Maar hij bestaat dus.
bron: de redactie.be, op de foto KSA/VKSJ in de Collegelaan, 2 weken geleden. Zonen met vriend Muzzafer.

1 opmerking:

Anoniem zei

Begrijp het ook niet goed. Niet genoeg jeugdbeweging in Borgerhout? Ze zouden beter sensibiliseren om naar een gewone jeugdbeweging te gaan en die 25.000 euro investeren in de huidige jeugdbewegingen in Borgerhout.