maandag 17 februari 2014

OnvermogenAfgelopen vrijdag is beslist dat de Antwerpenaar met het BAM-tracé opgezadeld wordt. Ik denk niet dat dat megalomane plan ooit gerealiseerd wordt. Om die stelling te onderbouwen verwijs ik gewoon naar de aanleg van het fietspad naast de Singel, waar nu al een paar maanden aan gewerkt wordt.

Niet alleen vorderen die werken belachelijk traag, maar ook de manier waarop het bedacht is en uitgevoerd wordt is van een redelijk treurig niveau. Het stuk fietspad dat inmiddels gerealiseerd is ligt er redelijk netjes bij, maar aan de echte pijnpunten - de oversteekplaatsen - is niets gedaan.

Want als je bij groen licht de kruising oversteekt kun je nog altijd doodgereden worden door een rechtsafslaande auto. Die conflicterende situaties maken dat het hele traject nog altijd levensgevaarlijk is voor fietsers, daar is blijkbaar niet over nagedacht.

Als een fatsoenlijk fietspad aanleggen al niet tot de mogelijkheden behoort moet je niet aan een ingewikkeld stelsel van tunnels etc. gaan beginnen. Dat wordt niks, dat zie je van ver.

1 opmerking:

Miguel zei

Je bent veel te ongeduldig. Natuurlijk heeft men aan alles gedacht. Maar faze 2 komt in 2045. Dan is het "Reuzen"-fietspad af. Net zoals binnenkort de Reuzenpijp.