woensdag 12 maart 2014

Tussen de bomen


Na vijf-en-een-half jaar bloggen over Borgerhout denk je dat je de meeste oude foto's van onze buurt wel voorbij hebt zien komen, maar deze was toch nieuw voor mij. Hij passeerde op facebook.

Het zicht is uiteraard op de Peperbus, maar interessanter is de vraag waar het plaatje precies geschoten is, en in welke straat de huizen staan die tussen de bomen te zien zijn.

Iemand een idee?

bonusklik: een beetje hetzelfde idee

3 opmerkingen:

Miguel zei

Ik denk dat we op zoek moeten naar het parkje op de voorgrond, met het brugje etc, is dit duidelijk een aangelegd parkje en niet zomaar wat bomen bij elkaar. De vraag die zich ook stelt, is of dit één echte foto is of een collage van parkje en huizen (je ziet dat ook op oude prentbriefkaarten). Nog een hint is dat je met oude foto's ook rekening moet houden dat hij in spiegelbeeld is afgedrukt en je dus aan de andere kan t van de kerk moet zoeken dan je zou denken.

edggmail zei

De foto is getrokken van de spoorweg (de centers) en geeft de huizen weer van de Turnhoutsebaan rechtover de Stenenbrug. Het park is het Stadspark met vijver en brug. We spreken hier dus over Photoshop, maar niet digitaal. Dat is wat ik er kan vanuit opmaken. Zover ik mij kan herinneren was er in die omgeving (Borgerhout intra muros zeker geen park, extra muros waren de kazernes van het Belgisch leger en nu is dat de ring). Het Rivierenhof voor deze foto is te ver weg.

Pana zei

Foto getrokken vanaf het 'oude' Hof Ter Loo (zie http://users.skynet.be/bs906999/geschiedenis.htm), dat gelegen was onder de spoorlijn, dus intra-muros.